dinsdag 15 februari 2022

Check de noodzaak van vergunningen

 

 

Check de noodzaak van vergunningen





  Onderschat nooit de regels in Nederland. Bijna voor alles is wel een regel en heel vaak ook een verbod;

  Een check bij de gemeente is bijna onontkoombaar;

  Het is net als met de pers. Probeer goede relaties met de ambtelijke organisatie te onderhouden.



Open dag bij "de Meerse" in Hoofddorp
Open dag bij "de Meerse" in Hoofddorp

Vooral met muziek is er vaak een vergunning nodig

Zolang u met een open dag binnen blijft in uw eigen vertrouwde cursusruimte, zult u weinig extra's op het gebied van vergunningen en dergelijke behoeven te regelen. Anders wordt het -zoals we elders op dit blog aanraden- als we ergens buiten gaan tekenen.

Het scheelt enorm per gemeente, maar veel gemeenten vragen minimaal een melding van een dergelijke open dag in de buitenlucht via de officiële kanalen. Andere gemeentes kennen een compleet vergunningstraject, waarbij de organisatie aan van alles en nog wat moet voldoen. Met name als er muziek aan te pas komt, staan de ambtelijke organisaties vooraan om te zien of een paar uur tekenen geen onoplosbare problemen en te grote gevaren voor betrokkenen en omwonenden op zal gaan leveren.

Het verdient dus aanbeveling om in een zeer vroeg stadium, minimaal een maand of drie van te voren, contact te zoeken met de betreffende ambtenaar of afdeling om advies in te winnen. Ambtelijke molens draaien langzaam, dus geef het de mogelijkheid om eventjes te duren. Dat kan noodzakelijk zijn.

Is hier wel een vergunning voor verleend?
Is hier wel een vergunning voor verleend?

Meestal is de eerste aanvraag de lastigste. Nadat u eenmaal een keertje een open dag georganiseerd hebt, weet u natuurlijk wel zo ongeveer wat u bij de gemeente verwachten kunt. Maar ook dan is het goed om na te trekken of er wellicht iets veranderd is in de regels. Want dat wil ook nog wel eens voorkomen.

Dat we na afloop alles netjes afwerken spreekt voor zich. Wat enorm kan helpen bij de organisatie van volgend jaar is om even een vriendelijk bedankbriefje naar de mensen bij de gemeente te sturen voor de welwillende medewerking. Dat gebeurt maar weinig en valt daardoor enorm op. En het wordt gewaardeerd. Goede verhoudingen met ambtelijke instanties zijn altijd goed voor verenigingen.

En nu verder?

Wilt u ook eens een open dag organiseren? Overweeg dan de mogelijkheden van ondersteuning van een redelijk door de wol geverfde organisatie. En daar willen we best met u over meedenken. We hebben veel mogelijkheden bij Jetje's Art Fun. Neem contact op met tekenmodel@yahoo.com of teamjetje@protonmail.com en u hoort van ons. Wilt u gebeld worden, geef dan even een telefoonnummer en het tijdstip dat we u het beste kunnen bellen. U kunt ook het invulformuliertje gebruiken om contact te leggen.



 

 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 



 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten