woensdag 16 februari 2022

Open nacht bij de kunstenaarssociëteit Pulchri

  

Open nacht bij de kunstenaarssociëteit Pulchri





  Ook iets als een museumnacht die opgezet is om promotie te maken voor de kunstwereld wordt gebruikt voor open "dagen";

  Het karakter is iets anders, omdat hier naamsbekendheid meer voorop staat dan leden werven, maar in de praktijk is het verschil niet groot;

  Je moet bij dit soort gebeurtenissen als model natuurlijk niet bang zijn om bekeken te worden. Want bekeken, dat wordt je!



Een gezellige drukte om je heen

Vóórdat corona het maatschappelijke en artistieke leven plat legde, werden er in veel plaatsen zogenaamde museumnachten georganiseerd. Bij een dergelijke nacht zijn musea, galeries en dergelijke geopend tot diep in de nacht en kunnen met één toegangsbewijs voor alles bezocht worden.




Meerdere kunstacademies en andere opleidingen gebruiken dat ook om naamsbekendheid te krijgen en zorgen er voor dat je kunt zien wat er bij hen gebeurt.

Dat was bijvoorbeeld het geval bij het Haagse Pulchri waar ik als model regelmatig over de vloer kwam. En toen men mij vroeg om op de Haagse museumnacht te komen poseren, was ik best bereid om dat te doen. Ik ben altijd wel te porren voor iets dergelijks dat eens flink afwijkt van het gebruikelijke. Ik ben niet zo'n mens dat altijd zoveel mogelijk hetzelfde doet. 


En daar zit je dan. Voor de gelegenheid hadden een aantal kunstenaars zich ook in speciale klassieke kleding gestoken en ik deed het voor deze gelegenheid even zonder. Het aardige van Pulchri is, dat het nogal wat banden met de overheidsinstellingen in de buurt onderhoudt en dus kwamen er heel wat bekende gezichten uit de regering langs. Ook andere BN'ers waren goed vertegenwoordigd. 

Al met al zijn dit soort avonden bijzonder leuk om te doen. Enkele jaren later was ik nog een keer aan de beurt in de dure atmosfeer van het Mauritshuis. Zie het betreffende artikel daarover.  

En nu verder?

Wilt u ook wel eens een keer een open dag organiseren? Overweeg dan de mogelijkheden van ondersteuning van een redelijk door de wol geverfde organisatie. Al was het maar als sparring partner of second opinion. En daar willen we best met u over meedenken. We hebben veel mogelijkheden bij Jetje's Art Fun. Neem contact op met tekenmodel@yahoo.com of teamjetje@protonmail.com en u hoort van ons. Wilt u gebeld worden, geef dan even een telefoonnummer en het tijdstip dat we u het beste kunnen bellen. U kunt ook het invulformuliertje gebruiken om contact te leggen.

 

 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 



 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten