dinsdag 15 februari 2022

De ene inschrijving is de andere niet

 

 

De ene inschrijving is de andere niet





  Inschrijven is voor veel mensen het overgaan van een drempel. En hoewel dat op zich een positieve actie is, kan het ook voor aarzeling zorgen;

  Nodig de mensen op een open dag alleen uit voor een gratis en vrijblijvende proefles, waar je ze het laatst duwtje gaat geven om in te schrijven;

  Een presentje of een korting kan helpen om mensen over de streep te trekken om op de proefles in te schrijven.



Een daadwerkelijke inschrijving is het zetten van een stap

Inschrijven is voor veel mensen best nog wel een drempel, vooral als je eerder nooit aan tekenen en zeker niet aan modeltekenen gedaan hebt. Het is dan ook iets, waar we op onze open dagen niet teveel druk op moeten zetten.

Pulchri in Den Haag

Nodig kandidaat-leden alleen uit voor een proefles

Ga daarom op de open dag niet verder dan een uitnodiging voor een proefles. Zorg wel dat u over minstens een e-mailadres en een telefoonnummer van de kandidaat beschikt. Dat is altijd te verkopen met het argument, dat je je potentiële leden c.q. cursisten moet kunnen bereiken als de proefles onverhoopt plotseling niet door kan gaan.

Wat extra stimulans voor de proefles kan nooit kwaad

En dan maar hopen dat ze naar de proefles toe komen. Dat kunnen we nog wel wat stimuleren. Bijvoorbeeld door een inschrijving op de proefles te belonen met een fikse korting. Wees daar niet te gierig in, want het gaat er nu om, om echt iemand over de streep te trekken. En is dat eenmaal gebeurd en vindt de deelnemer het echt leuk, dan blijft die ook wel even hangen.


Geef een aardigheidje aan bezoekers van de proefles die daar inschrijven

Een andere manier om mensen het laatste duwtje te geven om over te gaan tot inschrijving is het geven van een cadeautje. Bijvoorbeeld een schilderschort met het logo of motto van de tekenclub er op. Of een boek over tekenen en modeltekenen. 

Zo heb ik al een aantal keren  een speciale versie van het boek "Modeltekenen, iets voor u?" ter beschikking gesteld in een totaal pakket, dat jetje's Art Fun in de aanbieding heeft voor open dagen. Zie het menu bovenaan deze pagina. 

Het zit hem  niet alleen in het geld

Het zijn echt niet van die grote wereldcadeau's die de club een klein vermogen kosten, maar het cadeau wordt vaak enorm gewaardeerd. Juist vooral omdat bijna niemand zoiets doet. En het brengt bij de deelnemer al snel een gesprek op gang met andere potentiële deelnemers, juist omdat niemand dit soort initiatieven neemt, om mensen vast te gaan houden.

Je valt op als club en dat was toch de bedoeling?

Je valt er als club al snel in positieve zin mee op en is dat nu juist niet waarom je aan dit alles begonnen bent?

En nu verder?

Wilt u ook eens een open dag organiseren en lekker opvallen als tekenclub? Overweeg dan de mogelijkheden van ondersteuning van een redelijk door de wol geverfde organisatie. En daar willen we best met u over meedenken. We hebben veel mogelijkheden bij Jetje's Art Fun. Neem contact op met tekenmodel@yahoo.com of teamjetje@protonmail.com en u hoort van ons. Wilt u gebeld worden, geef dan even een telefoonnummer en het tijdstip dat we u het beste kunnen bellen. U kunt ook het invulformuliertje gebruiken om contact te leggen.


 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 



 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten