woensdag 16 februari 2022

Leden komen en gaan

 

 

Leden komen. Maar ze gaan ook weer





  Het feit dat leden komen en gaan is niet altijd direct een bron van zorg;

  Open dagen worden veel ingezet voor het werven van leden, maar vallen nogal eens tegen qua rendement. Maar daar is wel iets aan te doen;

  De voorbereiding is van het grootste belang en waarschijnlijk belangrijker dan de dag zelf en daar kan Jetje's Art Fun eventueel een handje toesteken.



Open dag bij "de Meerse" in Hoofddorp
Open dag bij "de Meerse" in Hoofddorp

Waarom dit blog en mijn aanbod?

Ook voor leden is er een tijd van komen en een tijd van weer gaan. Dat is nu eenmaal zo. En dat is ook niet erg, tenzij er erg veel meer leden vertrekken dan er bij komen. Dan wordt het een ander verhaal en moet je er eens naar gaan kijken wat er aan de hand is. En dan vraagt het verloop dus wél onze aandacht. 

Aspecten die een belangrijke rol spelen bij het binnen halen én het behouden van leden zijn te vinden in het boekje "79 tips om leden voor modeltekenclubs te werven en te behouden" dat  op te halen is door op onderstaande afbeelding te klikken.

Klik op de afbeelding om uw exemplaar op te halen, zonder enige verplichting


Open dagen vallen heel vaak tegen qua rendement

De open dag is een middel dat vaak wordt ingezet bij het werven van nieuwe leden. En toch hoor je vaak de klacht dat het weer niet heeft opgeleverd wat er van verwacht werd. 

  • De opkomst qua bezoekers viel tegen. 
  • Het aantal bezoekers dat door wil gaan naar een cursus viel tegen

Dat soort geluiden hoor je vaak na afloop van de open dag in de wandelgangen. 

En zeker als model hoor je veel. Heel veel. Want als model ben ik een neutraal persoon waar mensen graag nog wel eens tegenaan willen praten, vooral in de pauze. En dan hoor ik toch ook veel waar ik van denk, dat het met geringe veranderingen en wat extra inspanningen veel beter zou kunnen. 

Trouwens, ook uit de gesprekken tijdens de sessies is veel te halen. Je zit als model eigenlijk maar een beetje te zitten maar intussen hoor je wel van alles. 

 

Zelfs de poes had interesse in Voorburg
Zelfs de poes had interesse in Voorburg bij een open dag van atelier Brugman

Goede voorbereiding is doorslaggevend

Een open dag valt of staat met de voorbereiding. In het hiervoor genoemde boekje wordt dit ook al aangestipt. En in de artikelen op dit weblog gaan we er nog wat dieper op in. Want soms zijn het maar kleine details, maar alle details bij elkaar,  kunnen een open dag tot een daverend succes maken of volkomen laten mislukken.

Onderwerpen die in de artikelen op dit blog aan bod komen zijn:













 

Bij een goede open dag is alles opvallend
Bij een goede open dag is alles opvallend. En het gebruikte model speelt daarbij een zeer grote rol



 

Is tot slot uw interesse voor een "andere" open dag ook gewekt?

Wilt u eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden om ook uw open dag tot een succes te maken? Neem dan rustig contact op met het contactformuliertje of via één van de volgende e-mailadressen: tekenmodel@yahoo.com of teamjetje@protonmail.com

Wilt u teruggebeld worden, geef dan even een telefoonnummer door via één van deze e-mailadressen. Vermeld even een contactpersoon en wanneer die het liefste gebeld wil worden. Dan hoort u ervan.
 


 

 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 



 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun