dinsdag 15 februari 2022

Leden komen en gaan

 

Leden komen en gaan





  Het feit dat leden komen en gaan is niet altijd direct een bron van zorg ;

  Open dagen worden veel ingezet voor het werven van leden maar vallen nogal eens tegen qua rendement. Maar daar is wel iets aan te doen;

  De voorbereiding is van het grootste belang en waarschijnlijk belangrijker dan de dag zelf en daar kan Jetje's Art Fun eventueel een handje toesteken.



Open dag bij "de Meerse" in Hoofddorp
Open dag bij "de Meerse" in Hoofddorp

Waarom dit blog?

Ook voor leden is een tijd van komen en een tijd van weer gaan. Dat is nu eenmaal zo en is ook niet erg, tenzij er erg veel meer leden vertrekken dan er bij komen. Dan wordt het een ander verhaal en moet je er eens naar gaan kijken wat er aan de hand is. En dan vraagt het verloop dus onze aandacht. Aspecten die hier een rol bij spelen zijn te vinden in het boekje "79 tips om leden voor modeltekenclubs te werven en te behouden" dat  op te halen is door op onderstaande afbeelding te klikken.

Klik op de afbeelding om uw exemplaar op te halen zonder enige verplichting


Open dagen vallen vaak tegen qua rendement

De open dag is een middel dat vaak wordt ingezet bij het werven van nieuwe leden. En toch hoor je vaak de klacht dat het weer niet heeft opgeleverd wat er van verwacht werd. De opkomst viel tegen. Het aantal bezoekers dat door wil gaan viel tegen en dat geluiden hoor je vaak na afloop in de wandelgangen. Zeker als model hoor je dat. Want dat is een neutraal persoon waar mensen graag nog wel eens tegenaan willen praten in de pauze. En dan hoor je toch ook veel waar je van denkt dat het met geringe veranderingen en extra inspanningen veel beter zou kunnen. Tenslotte zit ik daar als model ook maar te zitten en zie dus enorm veel.

Zelfs de poes had interesse in Voorburg
Zelfs de poes had interesse in Voorburg bij een open dag van atelier Brugman

Goede voorbereiding is alles

Een open dag valt of staat met de voorbereiding. In het hiervoor genoemde boekje wordt dit ook al aangestipt. En in de artikelen op dit weblog gaan we er nog wat dieper op in. Want soms zijn het maar details, maar alle details bij elkaar kunnen een open dag tot een succes maken of volkomen laten mislukken.

Onderwerpen die in de artikelen op dit blog aan bod komen zijn:

Check de noodzaak van vergunningen

Een persbericht van uw open dag

de mogelijkheid om ervaring op te doen

De catering is een heel belangrijk detail

Plezier in kunst maken moet centraal staan

De ene inschrijving is de andere niet

Zorg voor maximale zichtbaarheid van uw open dag

Bepaal het juiste thema

Promotie voor uw open dag

Een open dag stelt aanvullende eisen aan uw model

Welkom op dit weblog

Open dagen zijn populair en vallen vaak tegen

Een open avond bij kunstenaarssociëteit Pulchri in Den Haag

Een open avond bij Rijksmuseum het Mauritshuis in Den Haag
 

Is tot slot uw interesse ook gewekt?

Wilt u eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden om ook uw open dag tot een succes te maken? Neem dan rustig contact op met het contactformuliertje of via één van de volgende e-mailadressen: tekenmodel@yahoo.com of teamjetje@protonmail.com

Wilt u teruggebeld worden, geef dan even een telefoonnummer door via één van deze e-mailadressen. Vermeld even een contactpersoon en wanneer die het liefste gebeld wil worden. Dan hoort u ervan.
 


 

 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 



 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten